Education

Get General Awareness/ GK Solved Paper

Get General Awareness/ GK Solved Paper
Written by admin
Get General Awareness/ GK Solved Paper

Get General Awareness/ GK Solved Paper

2021SSCCHSLMemoryBasedIndianPolityQuestionswithAnswers

SSC CHSL 2021 tier 1 Exam Memory According Indian Polity Questions with Replies: SSC CHSL 2020 21 Assessment (tier1 ) was initiated from 1-2 th April 2021 across different examination centers in India. Within the following piece, we’re getting to share with you the major memory-based INDIAN POLITY questions in accordance with the remarks received by the applicants that have emerged for SSC CHSL tier 1 2021 Exam. Nominees are advised to cover those questions because of scoring high marks at the Assessment.

Let us take a look at the Crucial Indian Polity Questions which are being coated in the SSC CHSL 2021 Tier 1 Exam:

SSC CHSL 2021 Tier 1 Exam Memory According Indian Polity Questions with Replies

1. Who’s the Brand New Chief Minister of Uttarakhand?

Answer: Tirath Singh Rawat

2. ) Exactly how many associates have been nominated by President at Rajya Sabha?

Response: 1-2 – The Rajya Sabha should include more than 250 associates – 238 members representing both the States and Union Territories, along with 1 2 members chosen by the President.

3. ) Which minister found an program for migrant labour for a PAN India questionnaire?

Answer: Labour Minister Santosh Gangwar

4. ) Rajya Sabha was set up by this season?

Answer: 3 April 1952

Get Free Study Material to SSC CHSL 2021 Exam

5. ) Article 72 of Indian Constitution:

Response: the ability of Communist non – Article 72 says that the President will have the ability to grant pardons, reprieves, respites or remissions of punishment or even to suspend, remit or commute the sentence of anyone convicted of any danger.

6. ) Who’s the Current Minister of Agriculture and Farmers’ Welfare?

Answer: Narendra Singh Tomar

7. ) Who’s the Deputy Election Commissioner of India?

Answer: Umesh Sinha

8. ) Who’s the Chief Justice of Telangana Highcourt?

Answer: Just Ice Hima Kohli

Download Past Year Papers of SSC CHSL Assessment

9. Najma Heptulla is your Army of that Condition?

Response: Manipur

10. Complete Type of CACP:

Answer: The Commission for Agricultural Costs & Prices (CACP) is an attached office of the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare, Government of India. It had become in January 1965.

1 1. Current Governor of Punjab:

Answer: Vijayender Pal Singh Badnore

1 2. Fundamental Rights is accepted by which country?

Answer: Unites States of America

SSC CHSL Syllabus and Exam Pattern Tier I, II and III (LDC/ / DEO)

1 3. Fundamental Duties is included from the Indian Constitution by which Amendment Act?

Response: 42n d Amendment

14. 1 Question associated with Supreme Court Bar Association

SSC CHSL LDC/DEO Rewards after 7th Pay Commission, Job Profile and Promotion Policy

1-5. Joint Parliament Meeting Article of Indian Constitution:

Answer: Article 108

16. Who’s the newest DGP of Andaman & Nicobar?

Answer: Satyendra Garg


Number General #Awareness Number Solved #Paper

About the author

admin